Ockelbo


Ockelbo är centralorten i Ockelbo kommun. Ockelbo ligger vackert beläget invid Bysjön och i närområdet finns närmast obegränsade möjligheter till friluftsliv och egen tid för dig och din familj. I Ockelbo hittar du ett bra utbud av butiker, restauranger och service.

​​​​​​​Söker du de stora shoppingstråken eller nöjeskvarteren så finns städer som Gävle och Sandviken bara en kort resa bort. Gävle når du med tåg på dryga 20 minuter. Lokalbussen inom Ockelbo är för övrigt gratis! Är du intresserad av idrott eller föreningsliv så finns det mycket att välja på i Ockelbo. I centralorten finns de flesta av Ockelbogårdars lägenheter.

Jädraås


Ett par mil norr om Ockelbo finns Jädraås. Samhället är ett brukssamhälle med rötter från 1800-talets mitt och Jädraås Hytta är ett välbesökt utflyktsmål. Jädraås har ett rikt föreningsliv och vintertid finns här fina möjligheter till längdskidåkning i preparerade spår. Här finns även skoterleder och närheten till Kungsbergets alpina anläggning gör Jädraås oemotståndligt för vintersportaren.

​​​​​​​Men Jädraås erbjuder mycket annat också. Ett stort antal fiskesjöar finns här och naturen hela tiden runt hörnet. Jädraås – Tallås Järnväg är en sex kilometer lång museijärnväg med start mitt i byn. Dagligvaror kan inhandlas på den lokala bensinstationen. Bussen till Ockelbo är gratis och det går ett antal turer varje dag.

Åmotsbruk


Åmot ligger i Gästrikland, men det är nära till både Dalarna och Hälsingland. Samhället Åmot ligger vackert beläget i Testeboåns dalgång. Här har människor i århundraden levt på järn och skog. Idag njuter man av närheten till naturen och möjligheterna till en aktiv fritid är stora.

​​​​​​​Åmot har ett rikt föreningsliv och ett aktivt byråd som entusiasmerar byborna till att medverka i olika projekt. Stora Enso är den största arbetsgivaren i Åmot men i Åmot finns även ett omfattande småföretagande. Här finns affär och bensinstation som är öppna alla dagar i veckan. Bussen till Ockelbo två mil bort är gratis.

Lingbo


Vid sjön Lingan i södra Hälsingland ligger Lingbo. Genom sitt läge vid Norra stambanan har samhället goda järnvägsförbindelser med bland annat Ockelbo och Gävle. I Lingbo är jakt och fiske populärt och här finns fina möjligheter till en tillvaro bortom stadens ljus.

​​​​​​​Lingbo ligger vid Tidernas väg och området är ett populärt utflyktsmål. Både Gästrikeleden och Hälsingeleden passerar här. Lingbo byförening verkar för en levande by med många aktiviteter och evenemang. Största arbetsgivare är Lingbo Kulturfönster med anor från 1800-talet. Från Lingbo kan man pendla till flera större städer så som Bollnäs, Gävle och Sandviken.

Kontakta oss

​​​​​​​
Välkommen att kontakta oss när du vill prata boende i Ockelbo!