Ny hyra för 2024

Ockelbogårdar och Hyresgästföreningen har nu kommit överens om nya hyresnivåer för 2024. Överenskommelsen innebär att hyrorna för lägenheter höjs med 5,48% från 1 januari 2024. För en normalstor lägenhet med 3 rum och kök innebär det en hyreshöjning med ca 325 kronor per månad.

Även hyran för garageplatser kommer höjas med 5,48% retroaktivt från 1 januari. Parkeringsplatser med motorvärmare samt carport har redan fått en hyreshöjning från 1 januari, det rör sig om en prishöjning om ca 30-40 kronor per månad.

Din nya hyra framgår av hyresaviseringen för juni. Den retroaktiva hyreshöjningen för månaderna januari, februari, mars, april och maj kommer att delas upp på de fem kommande hyresavierna dvs juni, juli, augusti, september och oktober. Detta har vi valt att göra så att ni hyresgäster inte ska få hela det retroaktiva beloppet på en och samma månad.

Det senaste årets kostnadsökningar har drabbat bostadsföretagen hårt och så även Ockelbogårdar. Inte minst har kostnader för taxebundna avgifter och räntor skenat i väg. Även om hyreshöjningen är något högre än tidigare år så motsvarar den inte på något sätt de verkliga kostnadsökningarna för Ockelbogårdar.