Seniorboende

Är du i behov av ett seniorboende?

Alla som är 55 år och äldre, samt personer med funktionshinder är välkomna att söka våra centralt belägna och tillgänglighetsanpassade bostäder på Uret och Bysjöbacke.
​​​​​​​
I kvarteret Uret finns det 46 stycken lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök varav 32 stycken lägenheter tillhör trygghetsboendet, övriga 14 lägenheter annonseras ut via Ockelbogårdars hemsida.

Trygghetsboendet

För dig som fyllt 70 år, och som vill ha mer trygghet samt social samvaro än vad du kanske får i ditt nuvarande hem. Det krävs inget biståndsbeslut för att flytta in utan du anmäler ditt intresse till biståndshandläggare.

Trygghetsboendet har sina gemensamhetslokaler i Soluret och är öppet dagligen klockan 10.00-14.00 där finns alltid en trivselvärd i tjänst.

På Bysjöbacke har vi 6 stycken lägenheter i storlekarna 2 rum och kök eller kokvrå. Tillgång till gemensamt utrymme finns på Bysjöbacke.

​​Ansvaret för lägenhetskön till de 6 lägenheterna på Bysjöbacke och de 32 lägenheterna på Uret ligger hos biståndshandläggarna inom äldreomsorgen i Ockelbo kommun. För dessa lägenheter gäller inget ”vanligt” kösystem. Vid fördelning av hyreslägenheterna prioriteras personer som är i behov av lägenhet av sociala och/eller medicinska skäl.
Visning av lägenheterna samt tecknande av hyresavtal sköts av Ockelbogårdar AB.